Udstillinger

Frederiksberg Hovedbibliotek 14. - 29. juni 2017

Samtidig med Metropol II på Falkoner Alle havde vi et PR-fremstød på Frederiksberg Hovedbibliotek. Her havde vi meget generøst fået stillet 4 store glasmontre til rådighed, så vi kunne vise et lille udvalg af, hvad Cng-gruppen har fremstillet af artists' books tidligere. Der blev trykt fine oplysende plakater og et lille antal mennesker lod sig fange ind af bøgernes magi.

Parafraser - Ode - Hommage

Atelier Birgit Dalum - 2.- 23. april 2016

Metropol I, Venice. vandrende Artists' Book udstilling

 

Galleri North 4.-29. februar 2012 _ Toldboden, Kerteminde 19. maj -10. juni 2012 _ BaneGården, Aabenraa 1-30 sept. 2012

 

Denne udstilling blev udarbejdet efter et fælles studie ophold i Venedig, hvor vi fik ophold

i tre uger i den del af klosteret på San Michele, som Det Danske Kulturinstitut rådede over.

Her ses klostergården i regnvejr en septemberdag 2011.

Fra kataloget: BERTINE KNUDSEN: MILLEFIORI, 2011, lukket: 25,4 x 25,4 cm / åben: 41,2 x 41,2 cm, Akvarel på 300 gr/m2 akvarelpapir

MILLEFiORI - TUSINDBLOMSTER

Min egen fascination afglasteknikken MILLEFIORI opstod for længe siden i VENEZIA på glasøen Murano, hvor der i århundreder er blevet fremstillet alt i glas lige fra kæmpelysekroner til små brevvægte.

Millefioriteknikken består af forskelligt farvede glastråde som smeltes sammen og skæres i mindre dele.

Millefioriteknikken kendes tilbage fra Mesopotamien og det antikke Rom. Den er blevet brugt somudsmykning af skåle, drikkeglas,

smykker m.v. Mille ori er en af de skønneste glasudsmykninger. jeg kender til. I al sin enkelhed er den rig på variationer og abstrakt i sit udtryk.

For mig er det én af de mange skønhedsåbenbaringer drømmebyen Venezia er så rig på.

Fra Kataloget: BIRGIT DALUM: BIRGITS BASILICA, 2011, 21 x 23 x 1 cm, Tegning, akvarel og foto på 300g Zerkal bøttepapir, læderindbundet

INTIMITET / ARTIST’S BOOKS / VENICE, hvad har de med hinanden at gore?

 

Det mest iøjenfaldende er den komprimerede form. Byen har ikke yderligere plads at brede sig på. Man leder efter mindre pladskrævende måder at indrette sig på, at udtrykke sig på.

Som bogformen tvinger kunstværket ind i det mindre objekts verden og kræver omtanke, således fortættes gadebilledet i Venedig af ganske smalle stræder og gyder og kræver opmærksomhed for at kunne finde rundt.

Som oftest kan man holde en bog i een eller to hænder. Allerede derved kommer den til at indeholde en intimitet, fordi man berører den; den må sanses på andre måder end med synet. Hvis man vil opleve bogen er man nødt til at bladre i den. Man mærker dens glathed eller ruhed, lethed eller tyngde, man hører dens knitren eller stilhed, man lugter dens læder eller farve.

På samme måde når man bevæger sig rundt i Venedigs gader. Husene er tæt på hinanden. Man tænker sammenstimling og trængsel, stablinger og ophobninger. Den knudrede brolægning mærkes gennem fødderne.

Fra kataloget: Bodil Rosenberg

BULWARK - dam - obstacle - protection BOLVÆRK - dæmning - hindring - beskyttelse

Fra kataloget: Susanne Helweg

Fra kataloget: Pia Fonnesbech

 

Fra kataloget: Alle udstillere

Copyright @ All Rights Reserved